Home Diğer Yemek yaparken yapılan yanlışlar

Yemek yaparken yapılan yanlışlar

4 min read
0
0
88

Yemek yaparken yanlışlarımız olabilir.Bu yanlışlar besin değerlerini kaybettirmekle beraber yemeğin lezzetini de kaybetmesine yol açar.Dolayısıyla bu yanlışları yapmamaya özen göstermeliyiz.Bu yanlışlardan bazıları:

Makarnayı durulama:Makarnayı kaynatıp uzun zaman ya da soğuk bir suyla durulamak makarnanın tüm besin değerlerini düşürür.

Soğan ile sarımsağı aynı zamanda kavurmak:Sarımsak çok uzun süre ısıtıldığı taktirde bulundurduğu bütün besin değerlerini kaybetmekte.Bu nedenle soğanla beraber kavurulduğu zaman sarımsağın hiç yararı kalmaz.Dolayısıyla soğanı kavurup sarımsağı ilave etmelisiniz.

Etin tuzunu pişmenin ardından atın:Tavuk etini ya da kırmızı eti pişirme esnasında tuz atmamalısınız.Piştikten sonra tuzu atarsanız daha yumuşak ve sulu olur.

Hamburger köftesi:Hamburger köftesi çoğunlukla kalın olmakla beraber içi tam pişmez.Dışarda yenilen hamburgerlere benzesin istiyorsanız pişmeden evvel içine çukur açın.Bu sayede daha güzel ve sulu pişecektir.

Pilav yaparken dikkat etmelisiniz:Pilavı kısa zamanda yıkadığınız taktirde pilav lapa bir hal alacaktır.

Kısık ateşte et pişirmek:Kısık ateşte pişirdiğiniz zaman et suyu dışarı attığından lezzetsiz olacaktır.

 

İlginizi Çekebilir :   Öfke İle Yat Zararla Kalk
Load More Related Articles
Load More By Sudenaz Gümüş
  • 40 saniyede bebek uyutma yolu

    Anne ve babaların her zaman en büyük sorunu olmuştur bebeklerin uykusu.Bebeğinizi güçlükle…
  • Günde bir yumurta boy uzatıyor

    Yapılan araştırmalara göre bebeklerin günde 1 yumurta tüketmesinin boylarının uzamasının s…
  • Ev yapımı İskender tarifi

    Memleketimizin en güzel yemeklerinden olan iskenderi hep restoranlarda görüyoruz.Peki evde…
Load More In Diğer

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Tavsiye Yazı

Yüzünüzdeki tüylenmeyi yok etmenin yöntemi

Bilhassa kadınların çok sorun ettiği bir olay olan yüz kısmındaki tüylenme,güç bir vakitti…