Yemek yaparken yapılan yanlışlar

[Toplam:0    Ortalama:0/5]

Yemek yaparken yanlışlarımız olabilir.Bu yanlışlar besin değerlerini kaybettirmekle beraber yemeğin lezzetini de kaybetmesine yol açar.Dolayısıyla bu yanlışları yapmamaya özen göstermeliyiz.Bu yanlışlardan bazıları:

Makarnayı durulama:Makarnayı kaynatıp uzun zaman ya da soğuk bir suyla durulamak makarnanın tüm besin değerlerini düşürür.

Soğan ile sarımsağı aynı zamanda kavurmak:Sarımsak çok uzun süre ısıtıldığı taktirde bulundurduğu bütün besin değerlerini kaybetmekte.Bu nedenle soğanla beraber kavurulduğu zaman sarımsağın hiç yararı kalmaz.Dolayısıyla soğanı kavurup sarımsağı ilave etmelisiniz.

Etin tuzunu pişmenin ardından atın:Tavuk etini ya da kırmızı eti pişirme esnasında tuz atmamalısınız.Piştikten sonra tuzu atarsanız daha yumuşak ve sulu olur.

Hamburger köftesi:Hamburger köftesi çoğunlukla kalın olmakla beraber içi tam pişmez.Dışarda yenilen hamburgerlere benzesin istiyorsanız pişmeden evvel içine çukur açın.Bu sayede daha güzel ve sulu pişecektir.

Pilav yaparken dikkat etmelisiniz:Pilavı kısa zamanda yıkadığınız taktirde pilav lapa bir hal alacaktır.

Kısık ateşte et pişirmek:Kısık ateşte pişirdiğiniz zaman et suyu dışarı attığından lezzetsiz olacaktır.

 

İlginizi Çekebilir :   Liberalizm Nedir?

Yorum Bırakın

*